Sposób przygotowania

owoce opłukać,osuszyć.Połowę rozgnieść,dodać pozostałe.Zasypać cukrem i dodać kwasek cytrynowy.Gotować 10 minut,cały czas mieszając,aby się nie przypaliło.Dodać cukier żelujący i jeszcze chwilę gotować.Małe słoiczki wyparzyć i nakładać gorącą marmoladę.Zakręcić.Można je zapasteryzować lub tylko gorące odwrócić do góry dnem i przykryć grubym ręcznikiem lub kocem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna ,do świeżego pieczywa pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie swojskie przetwory.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    przepyszna marmolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    najlepsze domowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    na pewno znakomita:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna, domowa marmolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !