Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem grejpfrutowy na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 6 łyżek
kremówka 100 ml
starta czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grejpfrutowy na zimno

Żelatynę rozpuścić w 200ml wrzącej wody i odstawić do stężenia.

Z trzej grejpfrutów wycisnąć sok.

Skórkę z jednego grejpfruta zetrzeć na tarce. Zmiksować ją z sokiem z cytryny, cukrem oraz jajkami na jednolitą masę. Dodać sok z grejpfrutów i dobrze wymieszać.

Kremówkę ubitą na sztywno oraz tężejącą żelatynę dodać do masy grejpfrutowej i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.

Wlać do salaterek i wstawić do lodówki na minimum 1h.

Udekorować startą czekoladą lub wiórkami czekoladowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak