Sposób przygotowania

na patelni rozpuszczamy 2 łyżki margaryny. mięso kroimy w grubszą kostkę, a następnie każdy kawałek obtaczamy w mące i układamy na rozgrzany tłuszcz, po obsmażeniu po obu stronach wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy. W osobnym naczyniu podsmażamy na łyzce tłuszczu pieczarki pokrojone na połówki lub na ćwiartki jeśli są duże, następnie przesypujemy je do mięsa. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i listko laurowe, dodajemy równiez 1 kostke do sosów. Kiedy woda odparuje a mieso jest miękkie podajemy do obiadu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Smaczne i proste.
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    na pewno by mi smakowało
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !