Sposób przygotowania

dzień przed pieczeniem marynujemy mięso. do oleju dodajemy ziele angielskie, liscie laurowe, majeranek, łyżeczkę soli, pieprz, bazylie i 4 ząbki czosnku - mieszamy razem z miesem i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień układamy w naczyniu zaroodpornym zeberka razem z marynata, posypujemy ostrą papryką i dodajemy trochę kucharka. Pieczemy w temp 180* ok 90 minut. 10 minut przed wyłączeniem dodajemy pokrojoną w plastry cebulkę dla lepszego aromatu

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja zawsze używam do żeberek innego zestawu przypraw. Muszę spróbować z Twojego przepisu.
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    kocham mięsko,mięsko jest dobre dla mnie na handre ;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !