Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 g
cukier 100 g
sok z limonki 2 łyżeczki
śmietana kremówka 300 ml
cukier puder 2 łyzki
orzechy laskowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krem malinowy

Przetrzeć maliny przez sito dodać cukier i sok z limonki.Dokładnie wymieszać.Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę i dodać przecier malinowy.Przekładamy do pucharków,schłodzić ok 1 godziny,posypać prażonymi orzechami.

\"Surowy\"przecier malinowy można przełożyć do pojemników zamrozić,przed zrobieniem kremu należy go rozmrozić w temp.pokojowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 06.06.2011 18:59
Pyszny deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak