Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki z serem i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
ser żółty
koperek
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki z serem i koperkiem

piersi dzielimy na pół, a poźniej jeszcze raz przekrawamy wzdłuż, tak że mamy 4 częsci, które lekko rozbijamy. Mięso posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i kucharkiem. Na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek sera zółtego, mniej niż pół łyżeczki masła i sporą ilość siekanego koperku, lekko solimy i składamy mięso na pół. Panierujemy w jajku i bułce, po czym smażymy na rumiany kolor po obu stronach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 22.01.2014 17:18
To coś dla mnie, smacznie się zapowiada!
Granita 17.04.2013 08:54
smaczne,przyrządzam podobne
pacpaw 07.11.2012 19:59
serkiem i koperkiem :o)
Mati13 19.08.2011 20:49
bardzo smacznme
Beatris 05.06.2011 10:45
Robię podobne tylko koperek zastępuję pietruszką.
Misiek1 05.06.2011 10:15
na pewno by mi smakowały:)
iwa643 05.06.2011 07:17
fajne robie bardzo podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak