Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
galaretka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
herbatniki do smaku
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Półtorej szklanki wody zagotować, rozpuścić żelatynę i dwie galaretki (najlepiej wiśniowe). Z tego odlać 3/4 ciepłego roztworu i do tego dodać masło. Zmiksować. Do drugiego naczynia wkroić w talarki banany, zmiksować je i połączyć obie masy. Później na dnie foremki ułożyć herbatniki albo biszkopty, wyłożyć masę bananową. Do roztworu galaretki, który nam wcześniej został, dodać 2/3 szklanki gorącej wody, wymieszać i wylać na banany. Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.04.2013 10:12
smaczny deserek.
Krystyna32 05.02.2013 10:37
pycha
MagdaXXX 03.06.2012 20:00
kiedyś zrobię
olkaaa 18.05.2012 08:00
muszę spróbować
Katarzyna59 13.05.2012 14:33
Jedno z moich ulubionych ciast
Katarzyna56 25.04.2012 12:29
coś wspaniałego;o)
Iwona30 08.03.2012 21:12
pyszne
kamyk 26.12.2011 15:34
coś dla mnie
zdzislawa2 31.10.2011 15:50
palce lizać :)
usmiech 30.10.2011 09:48
ciekawe
Emiliozo 21.08.2011 20:01
a raczej zmieszam :o)
Emiliozo 21.08.2011 20:01
chyba go kiedyś upiekę
Zoso 23.06.2011 22:55
lubie takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak