Sposób przygotowania

Puszkę gotowej masy krówkowej gotować przez godzinę.
Z 500 ml mleka odlać 100 ml i rozrobić w nich 2 budynie z cukrem waniliowym. Pozostałe 400 ml zagotować, po czym dolać budyń i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z masłem na gęstą masę. Śmietankę ubić mikserem, po czym dodać Śnieżkę i dalej ubijać, aż będzie sztywna. Na dnie formy ułożyć biszkopty , rozsmarować masę budyniową, na to kolejną warstwę biszkoptów, potem masę krówkową, znów biszkopty, na górę bitą śmietanę i posypać startą czekolada. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo lubię takie ciasta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pyszności
  • 0
    home_cherry_girl
    Opublikowano

    martyna94

    Mniam, takie lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !