Sposób przygotowania

Karkówkę bez kości ok. 1,5 kg posolić, posypać solidnie przyprawą do gyrosa i natrzeć troszkę czosnkiem.
Zawinąć szczelnie w worek foliowy i włożyć na dwa dni do lodówki.
Po tym czasie wyjąć z worka i zawinąć szczelnie we folię aluminiową. Ułożyć to na blaszkę i piec w temp. 160/170 stopni C w piekarniku przez ok.1,5 godz.
Po ostudzeniu można kroić na kanapki lub pokroić na szersze kawałki i opiec na patelni do obiadu, wykorzystując tłuszcz z blaszki.

(Na zdjęciu po lewej stronie)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj moi chłopcy by u ciebie pojedli....hihi...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    karkóweczka \" pierwsza klasa\"
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra fotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    też taka robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepsza!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    znakomicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie takie mięska !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo lubię :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !