Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawa do gyrosa
czosnek
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona

Karkówkę bez kości ok. 1,5 kg posolić, posypać solidnie przyprawą do gyrosa i natrzeć troszkę czosnkiem.
Zawinąć szczelnie w worek foliowy i włożyć na dwa dni do lodówki.
Po tym czasie wyjąć z worka i zawinąć szczelnie we folię aluminiową. Ułożyć to na blaszkę i piec w temp. 160/170 stopni C w piekarniku przez ok.1,5 godz.
Po ostudzeniu można kroić na kanapki lub pokroić na szersze kawałki i opiec na patelni do obiadu, wykorzystując tłuszcz z blaszki.

(Na zdjęciu po lewej stronie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 19.06.2013 15:19
bardzo lubię :-)
Beata23 01.02.2013 10:57
super
Krystyna32 19.01.2013 07:38
extra
Wacław 16.11.2012 09:26
lubie takie mięska !
fictor123 22.10.2012 08:02
super
alaaa 18.09.2012 21:46
znakomicie wygląda
IKrakowianka 03.09.2012 20:10
najlepsza!
Agnieszka/picola 11.03.2012 22:52
też taka robię
anulka69 29.02.2012 10:18
pycha
BozenA 06.10.2011 15:48
super
BozenA 06.10.2011 15:48
super
Mariusz10 14.07.2011 23:45
ekstra fotka!
Ewa111 25.06.2011 20:02
karkóweczka \" pierwsza klasa\"
Edyta38 21.06.2011 09:22
extra
misia53 09.06.2011 11:29
oj moi chłopcy by u ciebie pojedli....hihi...
MAR3STA 04.06.2011 23:22
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak