Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w ziołach i czosnku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
sól
zioła prowansalkie
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w ziołach i czosnku

Umyty schab bez kości (najlepiej 1,5 kg) dość mocno posolić, natrzeć ziołami prowansalskimi i obłożyć plasterkami czosnku. Zawinąć szczelnie w folię (nie aluminiową tylko np. worek foliowy) i włożyć na dwa dni do lodówki.
Po dwóch dniach wyjąć z folii, zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec w piekarniku w temp. 170/180 stopni przez ok. 1,5 godziny. Jest kruchy i soczysty, najlepszy na zimno do kanapek.

(na zdjęciu po lewej stronie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.09.2012 09:02
pyszne !!!
Motorek 15.09.2012 08:19
pycha
misia53 09.06.2011 11:27
też lubię zapach czosnku
MAR3STA 06.06.2011 22:40
super mięsko;)
Misiek1 05.06.2011 10:17
bardzo lubię posmak czosnku w mięsie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak