Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po sułtańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1/2 kg
cebula 3 szt
keczup pikantny 5 łyżek
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny
pieprz
cukier
natka pietruszki
olej 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po sułtańsku

Płaty wymocz w zimnej wodzie, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, odstaw na 1 godz. Cebulę pokrój na talarki, zeszklij na oleju. Dodaj keczup, musztardę, rodzynki i wymieszaj. Duś razem kilka minut, przypraw do smaku. Ostudź. Śledzie ułóż na półmisku, polej sosem udekoruj plasterkami cytryny i natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak