Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cygański z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 250 g
masło 200 g
cukier wanilinowy
bakalie 250 g
lukier
owoce kandyzowane
orzechy
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański z bakaliami

Masło zmiksuj z cukrem. Miksując dodawaj po 1 żółtku i po łyżce mąki. Dodaj cukier waniliowy, bakalie i ubite białka. Delikatnie wymieszaj całość. Piecz 40 min.w 180*C. Po ostudzeniu polej lukrem. Podziel ciasto na kwadraty. Każdy udekoruj innymi dodatkami: owocami, orzechami i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.11.2011 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak