Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe poduszeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
jajko 1 szt
białko 1 szt
cukier puder 3 łyżki
lisiel wiśniowy 1 szt
jagody 20 dag
listki mięty do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe poduszeczki

1. Ciasto rozwiń, rozwałkuj, pokrój na kwadraty o boku 10 cm. Dwa białka ubij na sztywno z cukrem pudrem, wymieszaj z proszkiem kisielowym oraz przebranymi i osuszonymi jagodami.
2. Na środku każdego kwadratu układaj po porcji masy. Wszystkie cztery rogi zagnij do środka i mocno zlep. Poduszeczki ułóż na przykrytej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżka wody. Piecz ok 20 min w temp 200 stopni. Udekoruj listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.08.2012 06:21
dobre
usmiech 03.04.2012 22:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak