Sposób przygotowania

Kwiaty płukamy pod bieżącą wodą, a następnie układamy na jednorazowym ręczniku, aby wciągnął wilgoć. Mąki i cukier waniliowy mieszamy z mlekiem na gładkie ciasto. Na patelnie wlewamy niedużą ilość oleju, kiedy jest już rozgrzany to każdy kwiatek z osobna zanurzamy w cieście (jeśli się nie oblepia można dodać troszkę więcej mąki). Kwiaty trzymamy za ogonek i układamy na patelni, kiedy się zrumienią obracamy na drugą stronę, należy przez chwilę docisnąć widelcem (ponieważ łodyżki są sztywne i dopiero po chwili się dobrze ułożą). Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    problem tylko w tym, że płucząc wypłukuje się pyłek z kwiatów....
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    takich jeszcze nie próbowałem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Nie widziałam tego przepisu,a właśnie upiekłam sobie takie racuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    fajne "kwiatki" :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !