Sposób przygotowania

Wieczorem przed planowanym wędzeniem nacieramy mięso mieszanką przypraw (sól, zioła prowansalskie, majeranek, bazylia, pieprz i co kto lubi) zarówno od wewnątrz i zewnątrz. Na drugi dzień rozpuszczamy masło, a następnie dolewamy do niego piwa. Naciagamy strzykawką a następnie przy pomocy igły wciskamy miksture w piersi i mięsnie na nogach. Wędzimy przez 4-5 godzin. Mięso po rozkrojeniu jest bardzo soczyste z rozkrojonych piersi wypływa jeszcze pozostałosć mikstury, mięso jest bardzo delikatne i aromatyczne

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niezłe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    musi być wspaniałe
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !