Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki maślane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier 15 dag
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
mąki 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżi
tłuszcz do smażenia 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki maślane

masło z cukrem ucieramy na krem dodajemy po kolei cały czas ucierając jedno jajko i dwa żółtka wysypujemy przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wykładamy mięknie ciasto które wykładamy na godzinę do lodówki ze schłodzonego ciasta formujemy cienkie wałeczki zwijamy je w rogaliki układamy na natłuszczonej blasze i smarujemy rozbitym jajkiem pieczemy 12 minut w średnio nagrzanym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 23.08.2011 13:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak