Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne sznyclelki z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
czosnek 4 ząbki
cebula 1 mała
bułka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mleko 100 ml
natka pietruszki 1 łyżka
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne sznyclelki z czosnkiem

filety z ryby oczyścić dodać namoczoną w mleku aa następnie odciętą bułkę jajka olej natkę sól pieprz i jeśli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą wymieszać uformować sznycelki obtoczyć w bułce tartej i przełożyć na wysmarowaną folię aluminiową zwinąć tak aby podczas pieczenia nie wyciekł sos i piec w piekarniku 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak