Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
mleko
cebula 2 szt
tłuszcz do smażenia
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w śmietanie

Wątróbkę płuczemy i moczymy w mleku przez 30 min następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Cebulę obieramy i drobno kroimy smażymy po czym dodajemy do wątróbki razem ze śmietaną wymieszaną z mąką i posiekaną natką pietruszki.chwile razem podduszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 02.12.2011 20:59
super
Krystyna32 21.06.2011 08:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak