Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z pieczarkami po włosku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
mleko
pieczarki 10 szt
szynka 5 dkg
tłuszcz do smażenia
ketchup 5 łyżek
śmietana 5 łyżek
ser żółty 5 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z pieczarkami po włosku

Wątróbki płuczemy i moczymy w mleku przez 30 min,następnie podsmażamy z obu stron.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paseczki następnie smażymy,łączymy z wątróbką ,pokrojoną w paseczki wędliną,ketchupem,śmietaną i startym serem.chwilkę podduszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak