Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy zawijane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 4 duże
boczek wędzony 4 paseczki
cebula 1 sztuka
ketchup 1 łyżka
śmietana 30% 150 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka 1 łyżka
tłuszcz 2 łyżki
ogórki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy zawijane

Mięso rozbijamy na cieniutkie płaty obsypujemy solą i pieprzem smarujemy z jednej strony cieniutko ketchupem Na brzeg płata kładziemy paseczki ogórka pasek boczku trochę usiekanej cebuli i zwijamy zrazy które obwiązujemy nitką obsypujemy mąką obsmażamy na rumiano na tłuszcz podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości gdy mięso jest gotowe dodajemy śmietanę i dusimy razem 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak