Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka po kapitańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
mąka 1 łyżka
tłuszcz
chrzan świeżo starty 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier
papryka mielona do smaku
papryka marynowana zmielona łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka po kapitańsku

oczyszczoną kaczkę myjemy kroimy na 4 części i nacieramy przyprawami zostawiamy na 20 min,potem posypujemy mąką i zarumieniamy na tłuszczu polewamy wodą i dusimy do miękkości,pod koniec duszenia dodajemy paprykę,chrzan i śmietanę wymieszaną z mąką ,doprawiamy do smaku.Podajemy z ziemniakami lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 22.06.2011 17:27
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak