Sposób przygotowania

Umyte grzyby namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody, zostaw na noc, a następnego dnia ugotuj. Jaja (w skorupkach) przetnij wzdłuż na pół ostrym nożem, delikatnie wyjmij białka i żółtka. Następnie jaja i osączone grzyby przypuścić przez maszynkę lub bardzo drobno posiekaj. Utrzyj je z masłem, chrzanem, zieloną pietruszką, solą, pieprzem i żółtkiem.
Tak przygotowanym farszem nadziej skorupki, a wierzch posyp bułką tartą. Na patelni mocno rozgrzej olej, ułóż połówki jaj farszem do dołu i usmaż.
Jaja możesz podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !