Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś po kapucyńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś
tłuszcz
fasola 6 łyżek
parówki cienkie 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 2 szt
boczek wędzony 10 dkg
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
tymianek
estragon
musztarda
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: gęś po kapucyńsku

Oczyszczoną gęś myjemy odcinamy szyję i skrzydła i nacieramy przyprawami i zostawiamy na 1 godzinę,potem polewamy tłuszczem skrapiamy wodą i dusimy w trakcie polewamy wytworzonym sosem.Gdy mięso można będzie oddzielić od kości to je wyjmujemy usuwamy kości a mięso kroimy na mniejsze kawałki.Fasolę płuczemy zalewamy wodą na 2 godziny i gotujemy,parówki obieramy kroimy na 2 cm kawałki,łączymy z mięsem fasolą i koncentratem pomidorowym.Cebulę obieramy drobno siekamy,boczek kroimy w kostkę i lekko go zrumieniamy,dodajemy cebulę i podsmażamy następnie mieszamy z mąką i lekko zarumieniamy,łączymy z mięsem i chwilkę razem podduszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.08.2011 20:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak