Sposób przygotowania

Połączenie schabu, fety i ciasta francuskiego wydało mi się nader kuszące;)

Mięso pokroić w cienkie plastry i wrzucić do marynaty. Proporcje nalezy ustalic sobie samemu w zaleznosi ile miesa mamy i jak bardzo lubimy takie połaczone smaki. Ja probowałam składniki marynaty, mieszałam az uzyskałam to co mi odpowiadalo. Miałam tylko 3 roladki. Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem. W dniu pieczenia osuszyć delikatnie mięso z marynaty i przygotować farsz. Ja dałam 1/2 opakowania fety (na 3 roladki). Wymieszać z jednym jajem (ja dałam 1/2 jajka) i dodać dowolnych przypraw. Ja dałam tylko tymianku i pieprzu. Na rozłożony kawałek mięsa nałożyć farsz, i miąsko zwijamy, tak aby farsz znalazł się w środku. Następnie zawinąć z fantazją roladki w paseczki z ciasta francuskiego. Resztą jajka posmarowłam ciasto francuskie. Roladki wrzucić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na jakies 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Od czasu do czasu robie roladki schabowe, jednak z ciastem francuskim nie próbowalam. Wyglada pysznie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    coś dla mnie ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !