Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe kieszonki z pokrzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
pokrzyw 20 górnych częsci
ser żółty
przyprawy
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe kieszonki z pokrzywami

pokrzywy wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy nie dłużej jak 1-2 minuty. Każdy z kotletów cienko rozbijamy i doprawiamy dowolnymi przyprawami, kładziemy po plasterku sera, a następnie układamy sparzone pokrzywy - składamy mięso na pół i panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor i pyszny obiad gotowy:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.12.2013 23:43
bardzo oryginalny przepis :)
dagmara020 22.08.2012 07:56
nadzienie wyjątkowe
tomek18 13.05.2012 07:25
muszą być wspaniałe
marta34 11.04.2012 23:47
dosyć oryginalne nadzienie
Zoso 06.03.2012 20:24
ciekawe danie
pawel6 05.06.2011 10:52
z takim nadzieniem nie jadłem...
Babciagramolka 04.06.2011 21:39
Zupę z pokrzyw robiłam , jarzynkę też - ten przepis jak dla mnie fantastyczny
pioge7 04.06.2011 14:56
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak