Sposób przygotowania

Kuskus zalać bulionem, przykryć i odstawić na 5 minut lub do momentu aż chłonie cały bulion (można zostawic jeszcze do ostygnięcia, by się jajo niezcięło za szybko). Jajko wymieszać z jogurtem i dodać do kaszy. Dobrze wymieszać i przyprawić ulubionymi ziołami/przyprawami. Ja użyłam paprykę, czosnek i pieprz, soli nie, ponieważ feta jest słona. Dodać pomidory lub paprykę, cebulkę i fetę. Delikatnie wymieszać składniki.
Ulepic kotleciki. Mi wyszło 9szt. Na patelni teflonowej rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć (można pod przykryciem), aż ładnie się zezłocą i będą w miarę zwarte. Przewracac ostroznie Podawać z warzywami i ulubionym sosem lub gulaszem z piersi kurczaka z pieczarkami, papryka, kukurydza i w sosie smietanowym. Pycha. Niestety zdjecia nie sa za wyraźne bo robiłam je komórka w pracy przed spozyciem obiadku.

aha te mase zamiast lepic z niej kotlety to mozna podac bezposrednio do jakeigos mięska lub jako sałatke do kolacji lub dla gosci. tylko nie należy dawac wtedy jajka.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To może być dobre...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    interesujace
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Muszę w końcu wypróbować ten kuskus! Tylko nie mogę go nigdzie znaleźć...chyba źle szukam :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    izolda1986

    właśnie się zastanawiałam co mam zrobić z tym kuskusem co mi w kuchni zalega. Wypróbuję te kotlety. Fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się taki sposób wykorzystania tej drobnej kaszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !