Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana gęś

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczka
szałwia 1 łyżeczka
sól
pieprz
Nadzienie:

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana gęś

Gęś oczyszczamy i osuszamy. Z cytryny wyciskamy sok, skórkę ścieramy na tarce. Tuszę nacieramy cytryną oraz pozostałymi przyprawmi. Pozostawiamy na około 2 godziny w lodówce. Nadziewamy farszem wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/139945/gryczane-nadzienie-do-mies.html
Ukłądamy gęś na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pieczemy około 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.06.2011 23:43
przepis jest faktycznie świetny, dostałam go od siostry i napewno go wyprobuję, wtedy napewno wstawię zdjęcie :)
Katarzyna/kate1980 04.06.2011 20:32
szkoda że nie ma zdjęcia bo przepis jest bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak