Sposób przygotowania

Gęś oczyszczamy i osuszamy. Z cytryny wyciskamy sok, skórkę ścieramy na tarce. Tuszę nacieramy cytryną oraz pozostałymi przyprawmi. Pozostawiamy na około 2 godziny w lodówce. Nadziewamy farszem wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/139945/gryczane-nadzienie-do-mies.html
Ukłądamy gęś na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pieczemy około 3 godziny.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    szkoda że nie ma zdjęcia bo przepis jest bardzo fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    przepis jest faktycznie świetny, dostałam go od siostry i napewno go wyprobuję, wtedy napewno wstawię zdjęcie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !