Sposób przygotowania

Zagotuj wodę z octem, do garnka z wrzątkiem wbij kolejno 8 jaj, przykryj, zdejmij z ognia i zostaw na 4 min, po czym delikatnie wyjmij je łyżką cedzakową.
W rondelku stop łyżkę masła, wsyp mąkę, zrób białą zasmażkę, rozprowadź ją mlekiem i gotuj, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj bardzo drobno posiekane pieczarki, składniki wymieszaj i przestudź. W tak przygotowanym gęstym sosie zanurzaj jaja, układaj je na ogrzanej blasze, aby przeschły, po czym obtaczaj w rozmieszanym jaju i bułce tartej.
Smaż na stopionym maśle na złoty kolor. Fedora znakomicie smakuje z ziemniakami piure i sałatą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !