Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eggah z cukinią i kabaczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukinie małe młode 6 szt
Cynamon mielony Prymat do smaku
masło 1 łyżka
sok z cytryny szczypta
olej szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
kabaczek 1 młody

Przepis i sposób przygotowania na: Eggah z cukinią i kabaczkiem

Umytą i osuszoną cukinię pokrój na plasterki. Kabaczek obierz, przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Zagotuj osoloną wodę z masłem i sokiem z cytryny. Warzywa zalej na 3-4 minuty wrzątkiem, po czym dokładnie osącz na sicie i wymieszaj z roztrzepanymi z solą i pieprzem jajami.
Żaroodporny półmisek wysmaruj olejem, wlej przygotowaną masę jajeczną. Pod przykryciem wstaw do nagrzanego (do temperatury 180°C) piekarnika na 25 minut, po czym zdejmij pokrywę i piecz jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak