Sposób przygotowania

1. Margarynę siekamy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, jajka, cukier, 1 op cukru waniliowego i śmietanę. Energicznie zagniatamy ciasto. Schładzamy.
2. Nadzienie: jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko odciskamy i mieszamy z bułką tartą i cukrem waniliowym.
3. Połowę ciasta rozwałkowujemy i przekładamy na wyłożoną papierem dużą blachę. Wykładamy jabłka.Przykrywamy rozwałkowaną resztą ciasta, nakłuwamy widelcem. Pieczemy 45 min. w 200 stopniach. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Podajemy z bitą śmietaną i lodami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !