Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka korzenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 30dag
jajko 10
Szafran nitki Prymat łyżeczka
mąka 35dag
spirytus kieliszek
Cynamon mielony Prymat pół łyżeczki
gałka muszkatołowa
Goździki całe Prymat pół łyżeczki utłuczone

Przepis i sposób przygotowania na: Babka korzenna

Szafran namoczyć w spirytusie,zostawić na noc.Ubić na parze żółtka z cukrem,dodając stopniowo sproszkowane korzenie.Cały czas ubijając dosypywać stopniowo mąkę ,dodać szafran,ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.Wlać masę do nasmarowanej masłem formy ,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec powoli 45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak