Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne zapiekane w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
śmietana 1 szklanka
mleko 1 szklana
mąka 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne zapiekane w sosie śmietanowym

Rybę porcjujemy, odmrażamy i na około 20 min wkładamy do mleka. Posypujemy solą i pieprzem, oprószamy mąka i smażymy na złoty kolor z obu stron. Przekłądamy rybę do żaroodpornego naczynia, zalewamy śmietaną i wierzch posypujemy starty serem żółtym. Zapiekamy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak