Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zając w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

combry zajęcze 4
słonina 15dag
masło łyżka
śmietana szkl
mąka łyżeczka
sól
cebula
czosnek 3ząbki
pieprz ziarnisty 4ziarna
angielskie ziele 4ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek łyżeczka
cząbr pół łyżeczki
bazylia pół łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zając w ziołach

Przygotować marynatę.Umyte i obrane z błon combry ułożyć w kamiennym garnku,zalać przestudzoną marynatą,wynieść na 3dni w chłodne miejsce ,codziennie przekręcać mięso.Po wyjęciu z marynaty osuszyć mięso ściereczką i natrzeć solą.Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle ,ułożyć w brytfannie ,położyć mięso ,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 80min,często polewając marynatą.Na dopieczeniu polać śmietaną wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak