Sposób przygotowania

Przygotować nadzienie:żółtka utrzeć z masłem na jednolitą masę.Namoczoną i odciśnietą w mleku bułkę i wątróbkę przepuścić przez maszynkę ,wymieszać z masłem i żółtkami.Dodać natkę,sól,pieprz,gałkę i ubitą pianę z białek,wymieszać.Umyty i osuszony mostek natrzeć solą ,oddzielić z jednej strony grubą skóre od żeber nie przecinając do końca i nadziać otwór przygotowanym farszem ,dokładnie zaszyć.Mostek ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze ,obłożyć plasterkami masła ,wstawić do gorącego piekarnika .piec 80min,polewając masłem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !