Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
smalec 3 łyżki
ser żółty 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
tymianek 1 łyżka
nakata pietruszki 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z ziołami

Ziemnaiki kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem i ukąłdamy warstwami. Każdą z warstw doprawiamy, nacieramy czosnekiem, posypujemy ziołami i polewamy smalcem. CAłość zalewamy bulionem i posypujemy startym na tarce serem żółtym. Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak