Sposób przygotowania

Z drożdży, 1 szklanki mleka i cukru zrobić rozczyn. Jak zacznie rosnąć dodać do niego pozostałe mleko, sól i mąkę. Wyrobić na gładkie ciasto, zostawić do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, rozłożyć je do 2 wysmarowanych olejem blaszek. Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć je na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Rozłożyć je na cieście, posypać pokrojoną w kostkę cebulą i startym serem. Piec 25 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam domową pizzę, a tą bym schrupała bez zastanowienia :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pizza domowa pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !