Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pęczaku z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczak 30 dag
boczek wędzony 2 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz 2 łyżki
ser żółty 10 dag
włoszczyzna 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pęczaku z boczkiem

Pęczak gotujemy na sypko. Włoszczyznę ściermy na tarce o grubych oczkach i dusimy na niewielkiej ilości tłuszczu. Boczek siekamy razem z cebulą i podsmażamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy około 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak