Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malajska gęś

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1/2 sztuka
wiórki kokosowe 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 1/2 sztuka
śmietana 1/2 szklanka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
olej
banan 4 sztuki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka
goździki mielone 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Malajska gęś

Gęś oczyszczamy, dzielimy na porcje. Nacieramy przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 godziny. Gęś podsmażamy i przekładamy do naczynia do zapiekania. Cebulę siekamy i podsmażamy, dodajemy do gęsi. Śmietanę mieszamy z curry i wiórkami kokosowymi. Powstałym sosem zalewamy mięso. Obkładamy plasterkami bananów. Zapiekamy około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 04.06.2011 10:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak