Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z jarzynami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1/2 kg
ziemniaki 6 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
seler 1/2 sztuka
śmietana 1 szklanka
sok pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
mąka
olej
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z jarzynami

Rybę porcjujemy, osuszamy, nacieamy przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny, obtaczamy w mące, podsmażamy. Cebulę, ziemniki kroimy w talarki, pozostałe warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Całośc podduszamy. Jarzyny przekłądamy do naczynia żarrodpornego, na nie ukąłdamy rybę i całość zalewamy śmietaną wymieszaną z przecierem pomidorowym. Zapiekamy 30 min w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 04.06.2011 10:22
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak