Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAMUT w sosie serowo- szczypiorkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasolka mamut 1/2 kg
kostka rosołowa 1 szt
ser camembert 15 dag
śmietana 18 proc 100 ml
szczypiorek 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
masło 1/4 kostki
sól
mąka 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: MAMUT w sosie serowo- szczypiorkowym

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie- odcedzamy- odstawiamy na bok.
Do garnuszka wlewamy 2/3 szklanki wody i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową.
Dodajemy 2 łyżki masła i pokrojony drobno ser.
W śmietanie rozprowadzamy mąkę- zagęszczamy sos. Dodajemy posiekany szczypiorek i przyprawy.
Fasolkę podsmażamy na maśle na patelni- posypujemy bułką tartą- rumienimy.
Podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 10.04.2013 08:32
dla mnie super :-)
Natalia/tubisiek 07.04.2012 10:35
fajne, a sos musi być rewelacyjny!
joanna77 22.08.2011 22:42
pychotka
Gonia555 21.08.2011 20:43
cos dobrego
Edyta38 24.06.2011 09:31
extra
berys18 20.06.2011 08:23
smakowicie wygląda
Ewelina38 19.06.2011 16:44
świetne
pacpaw 09.06.2011 13:00
pomysłowe :D
iga2 07.06.2011 22:10
smaczny
kanu83 06.06.2011 09:10
Mniaaam
Nina7 05.06.2011 09:59
już jestem ciekawa jak smakuje...
Krystyna32 04.06.2011 15:13
super
szyba 04.06.2011 10:20
smakowite
Sylwia88 04.06.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak