Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1/2 kg
chrzan 1 łyżka
mleko 1/2 szklanka
margaryna 3 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanka
jaja 3 sztuki
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w sosie chrzanowym

Z mąki i margaryny robimy zasmażkę, rozprowadzamy mlekiem. Całośc doprawiamy, dodajemy chrzan, śmietane i sok z cytryny. W naczyniu żaroodpornym układamy podzielone na porcje filety polewamy resztą margaryny i powstałym sosem wymieszanym z posiekanymi jajkami. Zapiekamy około 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 04.06.2011 10:07
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak