Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 5 filetów
pieczari 30 dag
olej 4 łyżki
śmietana 1/3 szklanka
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne z pieczarkami

Rybę porcjujemy, nacieramy sola i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy na tłuszczu z obu stron. Pieczarki kroimy w plasterki i równiez podduszamy. Dodajemy do ryby, doprawiamy i dusimy razem około 20 min, polewając rybę sokiem powstałym z pieczarek. Rybę wyjmujemy, sos zaciągamy śmietaną i mąką. Podajemy z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2012 12:03
nigdy nie jadłam ale zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak