Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG UBRANY W MIGDAŁOWY PŁSZCZYK

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

RYBA PSTRĄG filet 4
migdały 20 dag
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
orzechy włoskie ok 2 łyżek starte

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG UBRANY W MIGDAŁOWY PŁSZCZYK

Pstrąga dokładnie myjemy osuszamy i skrapiamy octem winnym. Wierzch ryby nacieramy solą ziołową oraz pieprzem cytrynowym. Środek ryby wypełniamy łyżeczką rozmarynu, tymianku i natki pietruszki i zostawiamy na 20 minut. Filety lekko skrapiany w wodzie lub mleku i obtaczamy w panierce z bułki tartej z dodatkiem czosnku granulowanego. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron filety na złocisty kolor.
Rozpuszczamy masło i prażymy w nim migdały, dodajemy zmielone orzech i uzyskaną masa polewamy usmażone pstrągi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 01.09.2011 10:35
super
stokrotka 24.07.2011 11:53
świetny przepis
eduszo
eduszo 30.12.2010 11:19
Uwielbiam rybki pod każdą postacią.
iwona332 15.09.2010 15:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak