Sposób przygotowania

Pstrąga dokładnie myjemy osuszamy i skrapiamy octem winnym. Wierzch ryby nacieramy solą ziołową oraz pieprzem cytrynowym. Środek ryby wypełniamy łyżeczką rozmarynu, tymianku i natki pietruszki i zostawiamy na 20 minut. Filety lekko skrapiany w wodzie lub mleku i obtaczamy w panierce z bułki tartej z dodatkiem czosnku granulowanego. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron filety na złocisty kolor.
Rozpuszczamy masło i prażymy w nim migdały, dodajemy zmielone orzech i uzyskaną masa polewamy usmażone pstrągi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam rybki pod każdą postacią.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !