Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Kasi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
papryka czerwona 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 1 szt
wędlina 100 g
natka pietruszki do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
oliwa do smaku
jogurt naturalny do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Kasi

Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, smażyć na oliwie przez 5 minut. Ziemniaki obrać, pokroić. Bulion rozpuścić w wodzie. Wędlinkę, najchętniej chudą kiełbaskę pokroić w półplasterki, podsmażyć. Do bulionu dodać paprykę, cebulę, ziemniaki, wędlinkę i koncentrat pomidorowy. Gotować ok kwadransa. Jogurt naturalny połączyć z mąką, dodać do zupy. Doprawić uniwersalnym kucharkiem. Zagotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 10.02.2013 15:59
świetna zupka
Krystyna32 17.11.2012 00:32
pycha
caralajna 09.10.2012 12:43
pyszna
olkaaa 18.09.2012 08:56
muszę spróbować
Katarzyna59 17.07.2012 20:27
wyśmienita
Ewelina38 03.03.2012 23:59
pyszna zupka :)
calliope 13.02.2012 08:32
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak