Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MUSZTARDOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por Cebulę 2
cebula 2
czosnek ząbek
śmietana 30% 2 łyzki
jajko 3
olej do smażenia
musztarda dijon 2 łyżeczki
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżeczki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MUSZTARDOWA

Cebulę, por i czosnek szklimy pokrojone drobno na oleju. Zalewamy w garnku woda i dodajmy kostkę rosołową oraz doprawiamy kilkoma ziarenkami pieprzu ziarnistego, liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Musztardy wszystkie 3 rodzaje mieszamy razem i dodajemy do wywaru. Doprawiamy solą. Na koniec dodajemy gęstą śmietanę. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami oraz posypane koperkiem, szczypiorkiem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 27.02.2011 00:26
Takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak