Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort marcepanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafel 1 sztuka
cukier 75 dag
migdały 75 dag
sok z cytryny
sok z porzeczek 1/2 szklanka
czekolada 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort marcepanowy

Do 3 garnków wsypujemy po 25 dag cukru i 1/2 szklanki wody. Kiedy sie zagotujemy dodajemy sparzone i posiekane migdały. Do jednego garnka dodajemy sok z cytryny, drugiego sok z porzeczek a do trzeciego startą czekoladę. Tortownicę wyścielamy waflem i kolejno wlewamy masy: porzeczkową, cytrynową i czekoladowa. Schładzamy aby tort zastygł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak