Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki cielęce

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 500 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler do smaku
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki cielęce

Proponuję kupić gotowe flaki. Flaczki kroimy w paseczki. Mimo, iż są gotowe, gotuje je dwa razy w wodzie, za każdym razem około kwadransa. Trzecią wodę doprawiamy do smaku. Po 15 minutach gotowania dodajemy pokrojone warzywa i kostkę bulionową. Tuż przed końcem gotowania doprawiamy do smaku według uznania. Ja stosuje gotowa przyprawę do flaków, liść laurowy i ziele angielskie. Oczywiście do tego sól, pieprz oraz dużo posiekanej natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.02.2014 22:40
to jest ulubione danie mego męża
olkaaa 23.07.2013 07:34
dawno nie jadłam
IwonaKa 15.07.2013 11:52
pyszności,bardzo lubię
Łukasz15 07.01.2013 13:36
Smaczne
Krystyna32 31.10.2012 07:55
pycha
Seba 20.07.2012 12:20
extra te flaczki
Katarzyna59 23.06.2012 16:53
pyszne
malaczarna23 17.04.2012 09:02
uwielbiam
Ada-Gaba 12.03.2012 07:01
smaczne
mic 04.03.2012 13:50
uwielbiam flaki i moge je jeść ciągle
anula250 17.02.2012 08:45
super
Kate131 15.01.2012 10:41
nie lubie, ale apetyczne
cooleczka 16.12.2011 08:20
a ja uwielbiam domowe flaki, pycha :)
Ela15 06.08.2011 09:58
super
Misiek1 04.06.2011 06:31
Oj dawno nie jadłem dobrze przyrządzonych flaczków - wyglądają znakomicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak