Sposób przygotowania

Korzeń chrzanu umyć, obrać i zemleć w maszynce. Następnie sparzyć wrzącą wodą, przykryć na 5 min, odcedzić. Czynności te powtórzyć jeszcze dwa razy. Do odcedzonego chrzanu dodać ocet, cukier, sok wyciśnięty z połowy cytryny oraz żółtka ugotowane na twardo i przetarte przez sito. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Polecam szczególnie do mięs i wędlin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taki domowej roboty jest najlepszy!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    zgadzam się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdziwy \"wyciskacz łez\" :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    fajny przepis na prawdziwy chrzan
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pierwszy raz sie spotkałam z takim przepisem:) ja zawsze męczyłam sie i ucierałam recznie, nie przyszło mi do głowy ze można mielić chrzan - skorzystam z tego:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    babci przepisy najlepsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    taki najlepszy!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wg babcinych receptur najlepszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    to coś dla mojego męża
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    mniaaaam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    muszę spróbować -takiego chrzanu z jajkiem jeszcze nie jadłam :) a chrzan to u nas panowie trą (kuzyn w okularach do pływania ;) )
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,taki domowy chrzan jest najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !