Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem wiśniowy na maślance

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 20 dag
cukier 4 dag
sok z cytryny 1 łyżka
wiśniówka 1 łyżka
dżem wiśniowy 10 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 20 dag
maślanka 150 ml
cukier wanilinowy 1 opakowanie
płatki migdałowe 5 dag
kwaśna śmietana 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krem wiśniowy na maślance

Umyte wiśnie wydryluj, przełóż do garnka. wlej sok cytrynowy i 2 łyżki wody. Gotuj ok. 3 minut, zdejmij z ognia. dodaj wiśniówkę oraz dżem, dobrze wymieszaj. Kremówkę ubij na sztywno. Kwaśną śmietanę dobrze ubij z cukrem, cukrem waniliowym oraz maślanką. Delikatnie wymieszaj z bitą śmietaną kremówką.
Do wysokich szklanek wkładaj porcje kremu maślankowego na przemian z porcjami masy wiśniowej. Wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem deser posyp płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 16.10.2011 22:07
super
irenka 18.07.2011 21:39
to musi być pyszne,warto spróbować
magical66 04.06.2011 22:54
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak